Дънна платка GIGABYTE B550 AORUS Elite AX V2

  • Сокет:
    AMD AM4
  • Чипсет:
    AMD B550
  • Аудио:
    Realtek ALC1200 Audio Codec
  • Мрежова връзка:
    Realtek 2.5Gb LAN / Intel® Wi-Fi 6 AX200 + Bluetooth 5
  • Форм фактор / Размери:
    ATX / 30,5 x 24,4 см
  • Производител:
  • Гаранция:
    3 години
312,96 лв.
На склад Код: 24814
Кредитен калкулатор DSK Credit

Описание

Дънна платка AMD B550 AORUS с 12+2 фази от цифрова двойна захранваща схема, радиатори с разширена повърхност, два слота PCIe 4.0/3.0 x4 M.2 с двойна термозащита Thermal Guard, Intel® WiFi 6 802.11ax, 2.5GbE LAN чип, преден порт USB Type-C™, RGB FUSION 2.0, Q-Flash Plus.

  • Поддържа процесори AMD Ryzen™ сеия 5000 / 3-о поколение Ryzen™ и 3-о поколение Ryzen™ с графика Radeon™
  • Двуканална ECC/ Non-ECC небуферирана памет DDR4, 4 слота DIMM
  • 12+2 фазови цифрови двойни захранващи схеми с 50A DrMOS
  • Модерен термо дизайн с радиатори с разширена повърхност
  • Слот Ultra Durable™ PCIe 4.0 x16
  • Два ултрабързи конектора NVMe PCIe 4.0/3.0 x4 M.2 с двойна термозащита Thermal Guard
  • Вграден на дъното модул Intel® WiFi 6 802.11ax 2T2R и BT5 с антена AORUS
  • AMP-UP аудио с кодек ALC1200 и кондензатори WIMA
  • Светкавично бърз LAN чип 2.5GbE с управление на пропусквателната способност
  • Преден порт USB 3.2 Gen1 Type-C™ и портове DisplayPort и HDMI за множество дисплеи
  • RGB FUSION 2.0 поддържа адресируеми LED и RGB LED ленти
  • Smart Fan 5 разполага с многобройни температурни датчици, хибридни вентилаторни конектори с функция FAN STOP
  • Q-Flash Plus обновява BIOS-а без да е инсталира процесор, памет и графична карта
  • Предварително инсталирано екраниране на IO портовете за лесна и бърза инсталация


В тъмната беззвездна нощ соколът всява страх в сърцето на своята плячка. Дори с минимална видимост, соколът намира прецизно своята плячка и търпеливо очаква перфектния момент, за да връхлети и да я убие. С лазерния си остър поглед соколът доминира в тъмнината на нощта по същия начин, по който осветлението AORUS Core осветява огромната екосистема AORUS.

НАЙ-МОЩНАТА ЗАХРАНВАЩА СХЕМА

За пълна поддръжка на най-новите процесори от 3-о поколение AMD Ryzen™, дънните платки B550 AORUS са оборудвани с най-доброто захранващо решение с наистина директни, цифрови многобройни фази. След безбройни експерименти и тестове, GIGABYTE представя на ентусиастите непобедимите дънни платки B550 AORUS. Без никакви компромиси и никога не спира да постига повече.

Дънната платка B550 AORUS ELITE AX използва реални 12+2 фази от цифрова захранваща схема, която включва PWM контролер, удвоители и DrMOS. Този 100% цифров контролер предлага невероятна прецизност при снабдяването с електроенергия на най-енергоемките и чувствителни към захранването компоненти на дънната платка, което позволява на ентусиастите да извлекат максималната производителност от 3-ото поколение процесори AMD Ryzen™.

НЕСРАВНИМА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ

GIGABYTE осъзнава, че потребителят никога няма да спре да търси по-добра изчислителна производителност. Ние се грижим за нея и я внедряваме в продуктите си. Защитеното и оптимизирано проследяване на паметта повишава производителността. Необходими са по-бързо четене и запис, за да спестите време и да подобрите ефективността. Ние предлагаме изобилие от M.2 дискове за съхранение с термозащита, за да се гарантира непотиснати операции при четене и запис. Освен това внедряването на готови за PCIe 4.0 компоненти улесняват надграждането на дънните платки B550.

12+2 фази от цифрова двойна захранваща схема

Дънната платка B550 AORUS ELITE AX V2 използва 12+2 фази от цифрова двойна захранваща схема, която включва PWM контролер, DrMOS и бобина с феритно ядро като подбрани висококачествени компоненти. Този 100% цифров контролер предлага невероятна прецизност при снабдяването с енергия на най-енергоемките и чувствителни към захранването компоненти на дънната платка, като това дава възможност на ентусиастите да извлекат максималната производителност от 3-ото поколение процесори AMD Ryzen™.

Слой на паметта - схема с последователно свързване (Daisy Chain)

Чрез оптимизирано пренасочване тип daisy-chain, дънната платка B550 предоставя доказана скорост DDR4-4000MHz и по-висока с модули памет с голяма плътност*. Оптимизираното пренасочване през последователна верига (daisy-chain) премахва ефекта на утечката, като прехвърля един DIMM слот на канал към двуканален режим, за да постигне по-висока тактова честота на паметта, осигурявайки на професионалните геймъри работа с по-бърза системна памет с по-висока плътност.

Производителност с дискове PCIe 4.0 x4 + PCIe 3.0 x4 NVMe PCIe SSD

Дънните платки B550 AORUS предлагат най-добрата в индустрията съвместимост по отношение на NVMe дисковете за съхранение на потребители, които искат голям капацитет и търсят най-добрата производителност. Уникалната схема на AORUS може да бъде конфигурирана в RAID масив за постигане на скорости при запис до 6560 MB/s (последователно четене), което превръща AORUS в очевидния избор за най-мощния компютър.

УСЪВЪРШЕНСТВАНО ТЕРМО РЕШЕНИЕ

Непотисната производителност се гарантира от модерно термо решение, което включва разширени радиатори, висококачествени термопроводими подложки и термозащита Thermal Guard. Дънните платки B550 поддържат в хладно състояние транзисторите MOSFET и дисковете M.2 SSD дори при пълно натоварване. Те предоставят по-ниски температури на ентусиасти, овърклокъри и професионални геймъри.

Ултра ефикасна термозащита на GIGABYTE за M.2 (Thermal Guard)

Наблягайки върху издръжливостта, GIGABYTE предоставя термо решение за SSD дискове тип M.2. Термозащитата M.2 Thermal Guard предпазва от забавяния и задръствания високоскоростните твърдотелни дискове M.2 SSD, тъй като помага за разсейване на топлината им преди тя да се е превърнала в проблем.

Smart Fan 5

Чрез софтуера Smart Fan 5 потребителите могат да си гарантират, че тяхното геймърско PC може да поддържа своята висока производителност и в същото време да остане хладно. Smart Fan 5 дава възможност на потребителите да разменят своите вентилаторни конектори, за да отразяват различни топлинни датчици на различни места на дънната платка. Освен това със Smart Fan 5 се въвеждат повече хибридни вентилаторни конектори, които поддържат както PWM режим, така и режим на напрежението, а по този начин дънната платка става по-съвместима с течното охлаждане.

СВЪРЗАНОСТ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ

Продукт от висок клас трябва да бъде подготвен за бъдещето, така че вашата система да остане винаги актуализирана с най-новата технология. Дънните платки B550 AORUS предоставят мрежова свързаност, дискове и WiFi свързаност от ново поколение, така че да сте винаги подготвени.

Вграден LAN чип 2.5GbE - 2 пъти по-бърз отпреди

Внедряването на чип 2.5G LAN осигурява мрежова свързаност до 2.5 GbE, която предоставя трансфер на данни с поне два пъти по-висока скорост в сравнение с масовите 1GbE мрежи. Това е перфектен пакет за геймъри и любители на поточни услуги, които да се наслаждават на отлично и безпроблемно онлайн изживяване. Освен топва е осигурена обратна съвместимост с мултигигабитов Ethernet (10/100/1000/2500Mbps) през порт RJ-45.

Нов модул Intel® WiFi 6 802.11ax + BT 5

Безжичното решение на Intel поддържа 802.11ax, като дава възможност за гигабитова безжична производителност, предоставяйки плавно поточно видео, по-добро геймърско изживяване, по-малко прекъснати връзки и скорости до 2.4Gbps*. Освен това Bluetooth 5 предоставя 4 пъти по-голям обхват спрямо BT 4.2 и много по-бърз пренос.

Антена AORUS, поддържаща два РЧ обхвата и по-добър Wifi сигнал

  • Изцяло новата антена поддържа два обхвата за стандарта 802.11ax/ac - 2.4GHz и 5GHz.
  • По-добра сила на сигнала в сравнение с традиционния дизайн на антената
  • Антена AORUS с интелигентна антенна функционалност за най-доброто предаване на WIFI сигнала
  • Накланяне с няколко градуса за насочване и магнитна основа за най-добро местоположение за постигане на най-силен сигнал

Вграден USB 3.2 Gen 2

Чипсетът AMD B550 осигурява вградени портове USB 3.2 Gen2 със скорости до 10Gbps. Достъпен през конектор USB Type-A, USB3.2 Gen2 е подобрен значително с два пъти по-голяма пропусквателна способност в сравнение с предишното поколение, но и предоставя обратна съвместимост с USB2.0 и USB3.2 Gen1.

HDMI 2.1 за 4K / 60P / 21:9 / поддръжка на HDCP 2.3

HDMI 2.1, който е обратно съвместим с HDMI версии 2.0/ 1.4, предлага пропусквателен капацитет 48 Gb/s – два пъти по-голям от предишното поколение. По този начин се отключва потенциалът, който потребителите използват за пренос на многобройни видео потоци, както и характерното за киното съотношение 21:9 (в което са снимани повечето филми), поддръжката на Full HDR и HDCP 2.3, като по този начин на зрителите се предлага най-доброто визуално изживяване.

HI-FI АУДИО СИСТЕМА

За ентусиастите качеството на звука също е много важно за доброто геймърско изживяване. Дънните платки B550 са оборудвани с висококачествени аудио компоненти като кондензатори от Hi-Fi клас WIMA FKP2 и позлатените кондензатори Nichicon Fine Gold, за да предоставят отлично звуково изживяване. Ексклузивната аудио технология AORUS AMP-UP ги превръща в идеалното и за най-взискателните меломани решение с вграден звук.

Висок клас кондензатори - аудио и WIMA

Дънните платки AORUS се отличават с комбинация от кондензатори от Hi-Fi клас WIMA FKP2 и аудио кондензатори от висок клас Chemicon. Аудио кондензаторите от висок клас са подходящи за висококачествено аудио оборудване, използвайки най-съвременната технология за осигуряване на богат басов звук и по-ясни високи честоти, а кондензаторите WIMA FKP2 се използват в премиум клас Hi-Fi системи. Допълнително ексклузивната аудио технология AOURS AMP-UP го превръща в идеалното вградено на дъното звуково решение и за най-взискателните аудиофили.

Audio Noise Guard

Дънните платки AORUS предоставят шумозащита на аудиото, като разделя най-чувствителните аналогови аудио компоненти на дъното от потенциалното шумово замърсяване на ниво печатна платка. Осветяването LED trace path показва разделянето на слоевете на печатната платка.

СПЕЦИАЛНА ЕСТЕТИКА

Дънните платки B550 AORUS разполагат с твърди захранващи конектори ATX 24pin и ATX 12V 8pin, за да предложат стабилно електрозахранване дори при претоварване на процесора.

Дизайн с многозоново светлинно шоу

Сега се предлага още повече персонализиране на светодиодите, така че потребителите могат наистина да адаптират своите компютри и те да представят техния стил. Чрез цялостната поддръжка на RGB и прераработеното приложение RGB Fusion 2.0 потребителят има цялостен контрол над светодиодите, които са разположени на дънната платка.

С интегриран интуитивен потребителски интерфейс RGB Fusion 2.0 ви дава по-добро решение за персонализиране на светлинните ефекти във всички поддържани устройства. Дънни платки, графични карти, периферни продукти - можете да персонализирате вашето геймърско оборудване със свой собствен стил и да покажете своето творение чрез споделяне на профилите. В допълнение новият геймърски режим прави светлинните ефекти интерактивни при избрани игри, което ще ви донесе най-поглъщащото геймърско изживяване.

ULTRA DURABLE

GIGABYTE е прочута с издръжливостта на своите продукти и високия стандарт на производствените си процеси. Излишно е да казваме, че ние използваме най-добрите висококачествени компоненти за дънните платки B550 и подсилваме всяка част от компонентите, така че да са здрави и издръжливи.

Водеща в индустрията PCIe броня Ultra Durable™

Иновативната стоманена схема на екраниране, създадена от GIGABYTE, подсилва конекторите PCIe и предоставя допълнителна здравина, нужна за поддръжката на масивни графични карти.

Спецификация

Сокет: AMD AM4
Чипсет: AMD B550
Процесори: Поддръжка на на процесори AMD Ryzen™ серия 5000 / 4000 / 3000 поколение Ryzen™
Поддържана памет: 4 слота DDR4 DIMM, поддържащи системна памет до 128 GB (32 GB капацитет на един модул DIMM)
Поддръжка на модули памет DDR4 4733 (O.C.)
Двуканална архитектура на паметта
Поддръжка на ECC небуферирани модули памет DIMM 1Rx8/2Rx8
Поддръжка на не-ECC небуферирани модули памет DIMM 1Rx8/2Rx8/1Rx16
Поддръжка на профили за модули памет AMD Memory Profile (AMP) / Extreme Memory Profile (XMP)
Аудио: Realtek ALC1200 Audio Codec
Мрежова връзка: Realtek 2.5Gb LAN / Intel® Wi-Fi 6 AX200 + Bluetooth 5
Вградена графика: Интегрирани в новото поколение процесори AMD Ryzen™ с графика Radeon™:
1 порт DisplayPort, поддържащ максимална резолюция 5120x2880 при 60 Hz; Поддръжка на DisplayPort версия 1.4, HDCP 2.3 и HDR.
1 порт HDMI, поддържащ максимална резолюция 4096x2160@60 Hz; Поддръжка на HDMI версия 2.1, HDCP 2.3 и HDR.
Слотове за периферия: 1 x PCI Express 4.0 x16
2 x PCI Express 3.0 x16
1 x PCI Express 3.0 x1
Интерфейс за данни: 1 конектор M.2 (M2A_CPU), интегриран в процесора, поддържащ Socket 3, M key, type 2242/2260/2280/22110 дискове SSD; Поддръжа дискове SATA и PCIe 4.0 x4/x2 SSD
1 конектор M.2 (M2B_SB), интегриран в чипсета, поддържащ Socket 3, M key, type 2242/2260/2280/22110 дискове SSD; Поддръжа на дискове SATA и PCIe 3.0 x4/x2 SSD
4 конектора SATA 6Gb/s, интегрирани в чипсета

* Поддръжка на RAID 0, RAID 1 и RAID 10
Изходи на задния панел: 1 порт DisplayPort
1 порт HDMI
2 антенни конектора SMA (2T2R)
2 порта USB 3.2 Gen 2 Type-A (в червено)
3 порта USB 3.2 Gen 1
2 порта USB 2.0/1.1
1 бутон Q-Flash Plus
1 порт RJ-45
1 оптичен конектор S/PDIF Out
5 аудио жака
Вътрешни I/O конектори: 1 главен захранващ 24-пинов конектор ATX
1 захранващ 8-пинов конектор ATX 12V
2 конектора M.2 Socket 3
4 конектора SATA 6Gb/s
1 конектор за вентилатора на процесора
1 конектор за вентилатора на водното охлаждане на CPU
3 конектора за системни вентилатори
1 конкетор за LED лента / REG LED лента около охладителя на процесора
2 конектора за адресируеми LED ленти
2 конектора за RGB LED ленти
1 конектор на предния панел
1 аудио конектор на предния панел
1 порт USB Type-C™, с поддръжка на USB 3.2 Gen 1
1 конектор USB 3.2 Gen 1
2 конектора USB 2.0/1.1
1 конектор за Trusted Platform Module (TPM) (2x6 пина, само за модул GC-TPM2.0_S)
1 джъмпер Clear CMOS
Операционна система: Поддръжка на Windows 10 64-битова
Форм фактор / Размери: ATX / 30,5 x 24,4 см
Тегло: 1.00 kg
MPN: B550 AORUS Elite AX V2
EAN: 4719331809904
Производител: GIGABYTE
Допълнителна информация за продукта вижте на страницата на производителя