Видео карта GIGABYTE GeForce RTX 3070 GAMING OC 8G (rev.2.0)

 • Графичен процесор / GPU:
  NVIDIA® GeForce RTX™ 3070
 • Видео памет / VRAM:
  8 GB GDDR6 256-bit / 1‎4000 MHz (4‎48 GB/s)
 • Видео изходи:
  2 x DisplayPort 1.4a, 2 x HDMI 2.1
 • Изисквания към захранването:
  650 W с 8-pin + 6-pin конектори
 • Интерфейс:
  PCI Express 4.0 x16
 • Производител:
 • Гаранция:
  3 години
Продуктът е изчерпан и не може да бъде поръчан!
(Код: 24960)

Описание

 • Стриймващи мултипроцесори NVIDIA Ampere
 • 2-о поколение RT ядра
 • 3-о поколение ядра Tensor
 • Разчита на мощта на GeForce RTX™ 3070
 • Интегрирана памет 8GB GDDR6 с 256-битов интерфейс за паметта
 • Охладителна система WINDFORCE 3X с алтернативно въртящи се вентилатори
 • RGB Fusion 2.0
 • Защитена метална задна плоча
 • 4 години гаранция (изисква се онлайн регистрация)
 • LHR (Lite Hash Rate) version


WINDFORCE 3X ОХЛАДИТЕЛНА СИСТЕМА

Охадителната система WINDFORCE 3X разполага с 3 броя 80-мм уникални блейд вентилатори, алтернативно въртящ се вентилатор, 5 композитни медни топлоотводни тръби с директен допир до GPU чипа, 3D активен вентилатор и екранирано охлаждане, като всички те заедно предоставят високоефективно разсейване на топлината.

ПРОМЕНЛИВО ВЪРТЕНЕ

Алтернативното въртене намалява турбуленцията от съседните вентилатори и повишава въздушното налягане.

ПЛАВЕН ВЪЗДУШЕН ПОТОК

GIGABYTE осигурява завъртане на съседните вентилатори в противоположни посоки, така че посоката на въздушния поток между двата вентилатора остава една и съща, а това намалява турбуленцията и подобрява налягането на въздушния поток.

3D АКТИВЕН ВЕНТИЛАТОР

Функцията 3D активен вентилатор осигурява полупасивно охлаждане и вентилаторите ще останат изключени, когато графичният процесор не е натоварен много или при маломощна игра.

УНИКАЛЕН БЛЕЙД ВЕНТИЛАТОР

Въздушният поток се разделя от триъгълния ръб на перката и се насочва плавно през извитата в 3D лента повърхност на вентилатора.

ГРАФЕНОВА НАНО СМАЗКА

Графеновата нано смазка може да удължи живота на вентилатора до 2,1 пъти, или почти колкото е животът на двойно сачмените лагери, а освен това работи по-тихо.

ЕКРАН ЗА ОХЛАЖДАНЕТО

Разширеният дизайн на радиатора позволява на въздушния поток да преминава през него, предоставяйки по-добро разсейване на топлината.

ТОПЛООТВОДИ С ДИРЕКТЕН ДОПИР

Формата на изцяло медната топлоотводна тръба осигурява максимална повърхност за директен контакт с графичния чип GPU. Топлоотводната тръба покрива също и VRAM чрез контакт с широка метална плоча за осигуряване на подходящо охлаждане.

RGB FUSION 2.0

Чрез наличните 16,7 милиона персонализирани цветови възможности и многобройни светлинни ефекти вие можете да изберете светлинните ефекти или да ги синхронизирате с други AORUS устройства.

Защитена метална задна плоча

Металната задна плоча не само предоставя естетична форма, но и подобрява структурата на графичната карта, осигурявайки цялостна защита.

Двойна BIOS

Тихият режим ще предостави по-спокойно изживяване. Превключване в този режим изисква рестартиране, за да се задейства. По подразбиране режимът е OC.

Екстремна издръжливост и овърклокване

Графичната карта използва по-добра схема със захранващи фази, която позволява на транзисторите MOSFET да работят при по-ниска температура, както и схема за защита от пренапрежение и разпределение на натоварването на всеки транзистор MOSFET, плюс сертифицирани за Ultra Durable бобини и кондензатори, като всички те предоставят отлична производителност и по-дълъг живот на системата.

Удобен за потребителя дизайн на печатната платка

Напълно автоматизираният производствен процес гарантира най-високо качество на печатните платки и премахва острите издатини на запоените конектори, които се виждат при конвенционалната повърхност на печатните платки. Този приятелски дизайн предпазва ръцете ви от порязване или повредени по невнимание компоненти, когато създавате своята система.

ГАРАНЦИЯ 4 ГОДИНИ

Искаме да се възползвате от най-доброто обслужване, което някога сте виждали. Ето защо освен стандартната ни 3-годишна гаранция бихме искали да ви предложим още една година безплатна защита на вашата графична карта. Можете да се насладите на 4-годишна гаранция, като се регистрирате в уеб сайта в рамките на 30 дни от покупката.

AORUS Engine

Уникалният интуитивен интерфейс ви дава възможност да настроите тактовата честота, напрежението, работата на вентилатора и нужната електроенергия в реално време според изискванията на вашата игра.

Спецификация

Графичен процесор / GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 3070
GPU параметри: NVIDIA CUDA® Cores: 5888; Честота на графичното ядро: 1‎815 MHz (Референтна карта: 1725 MHz)
Видео памет / VRAM: 8 GB GDDR6 256-bit / 1‎4000 MHz (4‎48 GB/s)
Видео изходи: 2 x DisplayPort 1.4a, 2 x HDMI 2.1
Максимална резолюция: 7‎680x4320@60Hz
Термална мощност / Max TDP: 220 W
Изисквания към захранването: 650 W с 8-pin + 6-pin конектори
Интерфейс: PCI Express 4.0 x16
Размери: 286 x 115 x 51 mm
Тегло: 2.00 kg
MPN: GV-N3070GAMING OC-8GD
EAN: 4719331309404
Производител: GIGABYTE